Shop

Vanda cristata 500 kr

Vanda cristata

Vanda cristata


Vandachostylis Lou Sneary blomstängel på väg 400kr

(Vanda falcata `Kokakuden` x Rhynchstylis coelestis `Ching Hua Blue`)Vandachostylis Lou Sneary


Vandachostylis Lou Sneary 600kr

Vandachostylis Lou Sneary


SONY DSC

Seedlings Vanda tricolor var. tricolor

Vanda tricolor

Vanda tricolor var. tricolor

Doft: Ja, krydding.
Pris: 150 kr per st
Frakt: 50 kr

Förfrågningar görs på htth@telia.com
Plantorna är 2,5 år gamla och är fröformerade från egen odling.

Lite kort om arten
Arten växer på Java och Bali på en höjd av 700-1600 meter under ljusa förhållanden. Den trivs i temperaturer mellan 15 och 30 grader. In naturen har den en kortare viloperiod med lite mindre vatten mellan december och mars övriga året får den rikligt med vatten. I naturen blommar arten vanligtvis på våren/försommaren men kan blomma när som helst i odling.

Plantan kan bli rätt så stor med tiden med blad som är 35-45 cm långa och 3-4 cm breda. Den blommar med 5-10 ca: 6 cm breda blommor på en 25-35 cm lång blomstängel. Blommorna är väldoftande varar länge, +2 månader.


Papilionanda Ljunggrens Blue Sunshine

 

Papilionanda Ljunggrens Blue Sunshine parents

Papilionanda Ljunggrens Blue Sunshine

Papilionanda Ljunggrens Blue Sunshine (Vanda denisoniana x Papilionanda Johanna Ljunggren)

Föräldrar: Vanda denisoniana x Papilionanda Johanna Ljunggren
Doft: Ja, citrus.
Pris: 150 kr per st
Frakt: 50 kr

Förfrågningar görs på htth@telia.com
Plantorna är 2,5 år gamla och är en egen korsning från egen odling.

Lite kort om föräldrarna
Vanda denisoniana
Doft: Citrus.

Arten växer i Burma Thailand och Kina på en höjd av 600-750 meter under filtrerat ljus. Den trivs i temperaturer mellan 15 och 30 grader. Det regnar extremt mycket i habitaten från slutet av våren till slutet av hösten. Efter denna period sjunker regnmängden drastiskt vilket resulterar i en fyra månader lång torrperiod. Plantor i odling vattnas kraftigt då planta är i tillväxt och lite sparsammare under vintermånaderna så att rötter och eventuell kompost får torka upp ordentligt. Rötterna på Vanda denisoniana är mycket känsliga för att vara konstant våta under den kallare vintervilan. Så se till att krukan/korgen har bra dränering! I naturen blommar arten vanligtvis på våren/försommaren men kan blomma när som helst i odling.

Plantan medel stor med blad som är upp till 30 cm långa och 2,5 cm breda. Den blommar med 5-8 ca: 5 cm breda blommor på en 15-30 cm lång blomstängel. Blommorna är vaxartade, långvarig, starkt doftande.

Papilionanda Johanna Ljunggren
Är starkt präglad av Vanda tessellata så här följer en kort beskrivning av denna art.
Vanda tessellata
Doft: Kryddig.

Arten växer i Sri Lanka, Indien Nepal och Burma på höjder upp till 450 meter under ljusa förhållanden. Den växer i varma fuktiga tropiska skoga och trivs i temperaturer mellan 15 och 30 grader. In naturen har den en kortare viloperiod med lite mindre vatten mellan december och mars övriga året får den rikligt med vatten. I naturen blommar arten vanligtvis på sommarmånaderna men kan blomma när som helst i odling. Plantan kan bli hög med blad som är 13-18 cm långa och 1,2-2 cm breda. Den blommar med 4-10 ca: 5 cm breda blommor på en 15-20 cm lång blomstängel. Blommorna är vaxartade, långvarig och har en starkt kryddig doftande.


Many thanks to all that has helped me with material for this site!